ניתוח אף חוזר

ניתוח אף מהווה את אחד הניתוחים האסתטיים הפופולריים ביותר ברחבי העולם וגם בישראל. ניתוחי אף רבים נעשים גם מסיבות בריאותיות, וישנם מקרים בשני סוגי הניתוחים הללו בהם התוצאה הסופית היא לא כמצופה. כאשר זה קורה, חשוב לבצע ניתוח אף חוזר אצל כירורג מומחה שיוכל להעניק לכם את התוצאה שאתם רוצים – הן מבחינה בריאותית והן מבחינה אסתטית.

אמנם ד״ר יעקב בר אינו מבצע ניתוחי אף חוזרים, אך במאמר נסקור בכל זאת את המידע החשוב על ניתוח זה:

ניתוח אף חוזר – מתי יש צורך בניתוח מהסוג הזה?

האף הוא אזור רגיש במיוחד, וניתוחו הוא הליך מורכב ולא פשוט. את התוצאות האסתטיות וגם הבריאותיות של ניתוח אף ניתן לבחון רק במהלך ולאחר תהליך ההחלמה, ובשלבים הללו מתגלות לעתים בעיות שנגרמו עקב הניתוח. ניתוח אף חוזר מתבצע בשני מקרים עיקריים שמעידים על כך שהניתוח לא התבצע כהלכה, או שהאף אינו החלים כמו שצריך:

  1. תוצאה לא אסתטית – במקרים הללו, נוצרים עיוותים שונים באף שגורמים לו להיראות לא אסתטי, ולעתים הם משפיעים לרעה על הנשימה. הסרה מוגזמת של רקמת סחוס, מיקום לא נכון לא עצמות האף לאחר שבירתו, פיסול אף שאינו תואם לפנים, ובעיות נוספות מביאות למראה אף א-סימטרי ולא אסתטי. ניתן להבחין בכך על ידי בליטות שנוצרות על האף, היווצרות רקמות צלקת בולטות, עקמומיות של האף ומראה שאינו תואם לרצון של המטופל/ת.
  2. תוצאה המשפיעה על הבריאות והנשימה – ניתוח אף חוזר מתבצע לעתים רבות כאשר הניתוח הראשוני לא פתר בעיות נשימה, או שהוא גרם לבעיות נשימה. ניתוח אף ראשוני שלא הצליח כמצופה עשוי לגרום לנחירות, קשיי נשימה, ולעתים אפילו התעוררות במהלך השינה הנגרמת מחוסר אוויר.

ניתוח אף חוזר – מה חשוב לדעת?

ניתוח אף חוזר צריך להתבצע על ידי רופא אף-אוזן-גרון אשר מתמחה בניתוחים אסתטיים מהסוג הזה. כדי להגיע לתוצאה המיטבית ולמנוע סיבוכים נוספים, הרופא צריך לבחון תחילה איזה סוג תיקון עליו לבצע בניתוח אף חוזר.

אם יש צורך בהוספת סחוס ועצם, הרופא יוכל להשלים את החסר אמצעות הסרת חתיכת עם קטנה מגופו של המטופל. אם יש צורך בהסרת רקמת עצם וסחוס, הרופא יבחן אם יש מספיק משניהם באופן המאפשר להסיר חלק מהם או מאפשר לשייף את האף.

מלבד הבדיקה לפני ניתוח אף חוזר, חשוב לזכור גם שאין ערובה למאה אחוזי הצלחה; ניתן להגיע כמה שיותר קרוב לתוצאה שאתם שואפים אליה, וכדי שזה יקרה, חשוב לבחור מנתח אף מומחה שידע בדיוק מה עליו לעשות כדי להגיע לתוצאה האסתטית שאתם רוצים. עליכם לשאול את הרופא מה הסיכונים הכרוכים בניתוח אף חוזר, ולשקול בכובד ראש אם אתם מוכנים לעבור שוב תחת סכין המנתח.

כדי למזער את הסיכוי לסיבוכים נוספים, חשוב שתבחרו מנתח בעל ניסיון והוכחות להצלחה בניתוחי אף חוזרים. בחרו רופא שביצע ניתוח אף חוזר מספר פעמים, וכזה שיודע כיצד לפתור בעיות בריאותיות הנגרמות כתוצאה מניתוח ראשוני כושל ולא רק בעיות אסתטיות. אל תחששו לבקש לראות תעודות והוכחות מהרופאים שאתם בוחנים כדי לוודא שהם מנוסים ויודעים כיצד לבצע ניתוחי אף חוזרים.

בדקו גם תמונות של ניתוחים מהסוג הזה וחפשו המלצות של אנשים שנותחו על ידי הרופאים שאתם בוחנים. ניתוח אף חוזר שייכשל גם הוא עשוי לגרום לבעיות נוספות ויהיה קשה פי כמה לתקן אותו, ולכן עליכם לפנות אל כירורג מומחה בלבד שיעניק לכם את התוצאה הטובה ביותר ויאפשר לכם ליהנות מאף בעל צורה אסתטית ובלי בעיות נשימה.

ניתוח מחיצת אף

ניתוחי אף אסתטיים וניתוחי אף רפואיים מתבצעים מדי יום, ואחד הניתוחים הנפוצים ביותר מהסוג הזה הוא ניתוח מחיצת אף. מחיצת האף היא רקמה קשה העוברת במרכז האף, כמעט לכל אורכו, והיא מחלקת אותו לשני חלקים – הנחיריים. מחיצת האף מורכבת מסחוס ועצם, והיא מהווה אזור רגיש שעלול להיפגע בקלות בשל התפתחות לא תקינה או עקב מהלומות חיצוניות.

אם מחיצת האף מתעקמת, היא תגרום לבעיות נשימה וגם לעקמומיות ובעיות אסתטיות של האף. במקרים הללו, אנשים רבים פונים למנתחים מומחים שיבצעו עבורם ניתוח מחיצת אף, ואם אתם שוקלים לעבור ניתוח מהסוג הזה, חשוב שתכירו את הנושא היטב.

מבנה מחיצת האף

מחיצת האף בנויה משני חלקים עיקריים – סחוס בחלקה התחתון ועצם הכברה (עצם הנמצאת במרכז הגולגולת) בחלקה העליון. עצם המחרשה נמצאת מתחת לשני החלקים הללו, והיא מהווה את המשטח המייצב של מחיצת האף.

אותה מחיצה עטופה בשכבת רירית אשר מפרידה בין הנחיריים, ואצל אדם בריא עם מבנה מחיצה תקין, היא מאפשרת מעבר אוויר ללא הפרעה דרך שתי הנחיריים. אם מסיבה כלשהי מחיצת האף מתעקמת או נוצר בה חור (מקרים אשר מצריכים ניתוח מחיצת אף), מעבר האוויר דרך הנחיריים אינו תקין ועשויות להתפתח בעיות בריאות נוספות עקב החסימה הזו.

הגורמים הנפוצים ביותר שגורמים לבעיות במחיצה ומביאים אנשים לעבור ניתוח מחיצת אף הם מום מולד, פגיעה חיצונית במחיצה, שימוש בסמים, והתפתחות לא תקינה של המחיצה בשנות הילדות והנעורים.

מכיוון שמחיצת אף עקומה או כזו שיש בה חור גורמת לקשיים בנשימה, אשר מובילים לבעיות נוספות, חשוב לבצע ניתוח מחיצת אף אצל רופא מנוסה. לפני ניתוח מחיצת אף, הרופא יבחן את מבנה האף והיקף הפגיעה במחיצה, ובהתאם לכך יחליט על אופן ביצוע הניתוח.

הניתוח עצמו אורך כשעה וחצי (לעתים יותר, בהתאם להיקף הסטייה) ובמהלכו המנתח ישייף את העצם של המחיצה, יישר אותה, יסיר רקמות בעייתיות, ישפר את צורת הסחוס, או יעשה פעולות אחרות כדי ליישר את המחיצה ולאפשר מעבר אוויר תקין בנחיריים.

לעתים ניתן לבצע ניתוח מחיצת אף באמצעות אנדוסקופ – צינור זעיר עם קצה המכיל מצלמה אשר מוכנס לתוך האף. במהלך ניתוח מחיצת אף אנדוסקופי, הרופא המנתח יוכל לבחון את המחיצה באמצעות המצלמה, ולתקן את המבנה שלו בלי לבצע חיתוכים בעור הפנים והאף.

ביצוע ניתוח מחיצת אף – אצל רופא מומחה בלבד

ישנם מקרים מסוימים בהם מחיצת אף עקומה אינה גורמת לבעיות בריאותיות, אלא לבעיות אסתטיות. במקרים הללו וגם במקרים של נשימה חסומה ובעיות בסינוסים, חשוב לפנות אל כירורג אסתטי אשר מתמחה בניתוחים רפואיים וגם בניתוחים אסתטיים. ניתוח מחיצת אף המתבצע בצורה לא מקצועית עשוי לגרום לבעיות בריאותיות נוספות, לאי-שיפור במצב ההתחלתי, לעקמומיות נוספת, ובסופו של דבר – לביצוע של ניתוח אף חוזר.

לכן, חשוב לבצע ניתוח מחיצת אף אצל מומחה בלבד. הפרעות נשימה הנגרמות בגלל מחיצת אף עקומה או בגלל ניתוח מחיצת אף כושל מביא לדום נשימה בשינה, מחסור חמצן בתאי הגוף, קשיים בנשימה, ירידה באיכות האוויר הנכנס לריאות ועוד. לכן, חשוב שתבינו כי ניתוח לתיקון מחיצת האף הוא בעלת חשיבות עצומה לא רק מבחינה קוסמטית, אלא גם מבחינה בריאותית. אל תתפשרו על איכות הטיפול בכם ובצעו ניתוח מחיצת אף אצל כירורג מנוסה ובעל מוניטין חיובי.

מחיצת האף היא אמנם חלק קטן בגופנו, אך חלק חשוב במיוחד אשר משפיע על הגוף כולו. אם אתם סובלים מקשיים בנשימה עקב סטייה במחיצה, זמין עבורכם ניתוח מחיצת אף שישפר את איכות החיים שלכם במידה ניכרת.